Kurniaan Allah.

Kehidupan

Bersyukur

Pertama dan selama-lamanya, marilah kita panjatkan kesyukuran yang tidak terhingga diatas segala kurniaan yang telah diberikan kepada kita. Saya berasa sangat-sangat bersyukur kerana dikurniakan nikmat yang besar iaitu nikmat iman dan islam. Tanpa 2 perkara itu,bagaimana lah saya nanti ye.

Kekok

Saya lebih meluangkan masa dengan menghadap laptop saja sejak pulang ke rumah ni. Memang semua ni saya rancang sejak belajar di KMKulim. Setelah berpenat lelah,pulun,(pulun la sangat) menelaah, kini, tiba masa untuk merehatkan minda dan badan.

Aktiviti yang kerap saya lakukan adalah dengan berlatih melembutkan tangan kiri yang sudah keras. Sudah lama tidak berlatih menulis menggunakan tangan kiri. Bergetar tangan ni pabila memegang sebatang pen. Percubaan pertama, habis macam cakar ayam abjad rumi yang saya tulis. Bengkok sana,bengkok sini. Teringat teguran Bonda(Ms. Kay) semasa kelas English(petang). Maklumlah, petang; rata-ratanya, mula ‘bengkok'(terlena).

Bonda kata:”I can see some people going to BANGKOK”. Pernyataan bangkok tu saya tidak pasti sama ada bonda hendak pronounce bangkok atau bengkok. Apa-apa pun, semua itu sudah lepas. Kami(kelas F3 & I1) adalah pelajar batch pertama bersama bonda. Bonda baru sahaja diselitkan dalam sistem matrikulasi setelah tamat pengajian di peringkat master nya.

Alhamdulillah, kini, tangan kiri saya dalam perkembangan yang terbaik. Selepas ni nak cuba tulis jawi pula. Tak pernah cuba lagi sebelum ni. Harap-harap tidak kekok la.


Check out Sendy, a self hosted newsletter app that lets you send emails 100x cheaper via Amazon SES.

Newsletter

Mahu Dapatkan Info Pantas?

Langgan email secara percuma. Mana tahu ada tawaran istimewa!


Leave a Comment