MIKIM

Assalamualaikum,

fuh, minggu ni antara minggu yang agak sibuk sepanjang semester 2 ni, dengan bermacam-macam aktiviti. Sampai study pun tunggang langgang abih. Belum sempat nak ulang kaji topik-topik yang dah belajar dalam semester 2 ni. Baru beberapa minggu semester 2 bermula, biologi dah sampai chapter 5, semester ni penekanan terhadap topik genetik. Jadi, pemahaman yang mendalam amat di perlukan. Kadang-kadang rasa risau juga, satu benda pun tak start lagi. Macam mana nak dapatkan 4.00 dalam semester 2 kalau macam ni ja.

- Iklan -

MIKIM, adalah minggu kreatif dan inovasi dimana para pelajar dikehendaki menghantar wakil bagi mengambil bahagian didalam perlbagai pertandingan yang dianjurkan. Bagi minggu ni, saya dikehendaki menjadi wakil Kuliah F untuk pertandingan Forum Ekonomi. MasyaAllah, satu habuk pun tak taw pasal selok belok ekonomi, ini kan nak ambil bahagian dalam pertandingan forum. Sebenarnya, saya ditugaskan untuk menjadi pengerusi dalam team forum Kuliah F. Jadi, peranan sebagai seorang pengerusi ini terlalu besar+berat untuk dipikul.
Pengerusi adalah penghidup suasana bagi sesuatu forum, kalau pengerusi sendiri dah kantoi, ahli panel macam mana pula kan.ha3…

Apa yang saya mampu lakukan sekarang adalah bertawakal+berdoa serta berusaha agar segalanya berjalan dengan lancar. Pertandingan ini saya anggap sebagai suatu cabaran+latihan bagi saya untuk menempuh zaman di IPT nanti. InsyaAllah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *