apa erti sebuah persahabatan….

salam perkenalan…… post ni ak tujukan kepada kawan-kawan yang mengenali diri ini dan harap-harap ianya tidak  memberikan kesan-kesan negatif kepada pembacanya…. huk3…

bermula dri sebuah pertemuan, then perkenalan…… kadang2 ade juga segelintir yg tidak menghargai harga sebuah persahabatan…..

- Iklan -

jika difikirkn blik, mmg sedey kalo ade kawan khianati kawan, sedangkn mereka begitu rapat sekali sblom ini……

ak harap sgt2 yg hubungan ak dgn kawan2 baek ak (a’an, arex,akhtiar, putra, bidor, chot,epoi, syafiq, am, akim n hadri)……
mmg saket ati kadang2 perangai kawan baek kita telalo melampau atau melebey2…..huhu~….. tpi itu la kenangan pahit manis di zmn skola……

kita x boley nk mengharap yg kita nk kawan yg perangai cmtu n cmni n bla2….. sume bole jadi kawan kita……n kawan baek tu mmg sgt2 sukar nk jumpa….. skali terlepas mmg menyesal gile2 forever…… n bile da x jumpe pon mmg rase sedey gile2 forever…..kawan time kita sedey, sedey sme2, kawan time kita hepi, kita hepi sme2, kawan time ade probs, kita share sme2, bile riadah, maen sme2, …..tpi awek x ley share lo… kui2…

tpi, SUNGGUH!! ak katakn, mmg kawan tu amat penting dlm apa jua yg kita lakukan…..kawan baek, sume nk lakukan sesuatu perkara sme2….. mmg x ley lupe la, time rutin duk kat MRSM PDRM, KULIM……pagi2 bgon awal sme2, pi suboh kat masjid, pastu breakfast sme2, study pon sme2….. time kawan x paham sumting, kita tolong explain….., pi riadah sme2, mkn sm2, pi prep sme2 n blik hostel pon sme2….. bole kate lah, kalo diorang xde kat sebelah rase cm pelik gile2 forever…hahaha…harga sebuah persahabatan mmg tidak ternilai harganya….

then, saat yg paling sukar, bila nk bwk haluan masing2, kita idop kat asrama sme2 slama 2 tahun rase cm sekejap je…… bile time berpisah, lelaki otai cmne skali pon n sukar nk menitis setitik air mata pun, akn melepaskn air tu keluar…..huhu~….

lastly, x kesah ar kawan baek ke kawan biasa ke, ak harap kita still keep in touch, yg penting nilai sebuah persahabatan itu tetap dijaga…… jgn sengaja nk putuskn cmtu sje…..then, best of luck, for u all my frens, may ALLAH bless u everytime, everyday, n everywhere…kui2….

Tinggalkan komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

9 Komen
  1. lina a.k.a stitch berkata

    yela.. mmng dunia skang d hjng jr.. uwekk!!!

  2. [E]qw[A]mp[U]tr[A] berkata

    kerana kawan, byk perkara yg ak kesalkan… kerana kawan, ak menyesal….

  3. ~Sera berkata

    weyh,, gua rase gli ar touching2,,
    tp kte g breakfast same2 sbb kafe xbukak,, DS cuma satu jew..

    study same2 sbb maktab xleh support satu cikgu sorang murid..

    prep blik same2, sbb ada 2 jln je.. balik blok 10 ar.. kalo maktab xwat camni,, aq balik blok 5 ar,4, 2 ke, 1 ke…

    kalo kawe xpaham xkn bukak dictionary..ingat senang kew?sumer ikut ABC..

    Probs 2 kira sendri2, tp solve same2..kalo xleh solve same2, masing2 ar jawab sendri. btol x?

    kalo awek share,, erm kira moden ar gak,, “u madu no 2,” “sape nk jd no 2,” dah ar aq yg tekel! besh r candangan ko,, kita gilir2 ar kontek dyer,, esok pg ngan ko,, pas2 aq.. kalo kter ada sama2,, dyer dowk tgh, kalo makan xleh g MCd sebab meja 2-2,, nk tempah hotel family package.. ko ar dowk katil single sbb aq x penah jumpa hotel ada 2 katil queen size dlm 1 blik,, ke yg lg besar dari utk 2 org..(contoh ar)lgpun awek ko dh ar besaw..*censored*

    lg 1,, nama arex cam xmatang kowt..2 gua cuma bwat graffiti jew wak2 f4.. makhluk mne ar panggil nama fs aq 2.. dh ar ko standout name gue..hariz dh..

    -ni ar aq-
    _kalo x, ni bukan aq_

  4. Adis Nabawi berkata

    kcg nie blog hmroom ak.. http://www.rainmrsm.blogspot.com

    krn kwn ak sll skt ati..krn kwn ak byk buang masa.. kdg2 ak lth krn kwn..tp kwn la tmn ak bila ak perlukan…

  5. Zizie berkata

    kacang wat mulias

  6. alisya berkata

    arex.hohoho

  7. ares♪ berkata

    alisya O.o.. c bola.HOhO..

  8. Rosli berkata

    apa erti kwn kalo dy slalu sgt menyushkn kte…???
    tp kdg2 dy ambil brt pasal kte…
    tp pulak kdg2 mudh jer kte dlupekn…

    1. Bocah Sepang berkata

      yep2, ku sokong, bila masa senang cari kita, masa susah xde plak…
      ni org kata, xkenang budi…
      tpi tu la realiti zmn skg…