Result PSPM 1

assalamualaikum,

sekian lama tak update blog, kali ni nak kongsi mengenai result PSPM 1 yg baru saja dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia. PSPM adalah singkatan kepada Peperiksaan Semester Program Matrikulasi, sebagai satu penanda aras tahap pelajar-pelajar program Matrikulasi. Saya merupakan salah seorang pelajar yang mengikuti Program Matrikulasi ini. Program ini terbahagi kepada dua bahagian, Program Satu Tahun(PST) dan Program Dua Tahun(PDT). Saya mengikuti program PST disebabkan Kolej MARA Kulim ini hanya menjalankan program PST sahaja. so, no seniors….pelajar masuk dan keluar untuk sesuatu sesi..

- Iklan -

dari riak muka yang jelas, sejak beberapa hari yang lepas, semua pelajar matrik di KMK, muka macam nak minta penampor ada, muka yg relax ada(hak tu dia rasa confirm 4.0)ha3, muka kadang-kadang tenang tapi bila orang dok heboh pasal result, mula rasa cuak tahap cacing kepanasan, dan macam-macam lagi. Cuma tak sempat nak capture gambar depa.

Semalam(25 Nov 2009) hari keluarnya result PSPM 1 secara rasminya. Pagi-pagi lagi dah lambat mai kuliah, bangun je awal, tapi turunnya lmbat. Pagi tu turun secara luar biasa, sarapan kemudian naik balik siapkan report kimia yang tak siap semalam. Nasib baik kuliah tak mula lagi, kalau tak kompem kene marah+bebel+perli dengan cikgu Bio(cg Farizah),rasanya dia amat memandang tinggi terhadap kawan. Mungkin disebabkan kawan berjaya membanggakan beliau dalam peperiksaan pertengahan semester yang lalu.

Tapi makin lama semangat dalam diri ini, kadang-kadang macam volcano, kadang-kadang macam air tasik yang tenang. Keputusan Peperiksaan PSPM semalam menunjukkan dimana aras saya sebenarnya. InsyaAllah, Semester 2 ni akan saya hargai sebaik2 nya….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *