Saudara di KMKulim

Post kali ini mengenai Minggu Pengurusan Pelajar Baharu (MPPB) untuk dua program pengajian di Kolej MARA Kulim. Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia dan Program Persediaan Keusahwanan sains Universiti Malaysia Kelantan. Jumaat (20 Mei 2011) Ketibaan Ahli Jawatankuasa Orintasi (AJKO), bukan main gempak ayat ni. 😀 Padahal, hari ini sepatutnya kesemua AJKO sudah berada di KMKu, …

Baca lagiSaudara di KMKulim

Sharing Moment

Kadang-kadang kalau sertai apa-apa aktiviti pasti tak terlepas dengan aktiviti perkongsian. Pelbagai perkara bermain di benak fikiran, mana satu nak di ceritakan. Bagi saya, ketika sharing moment tu saya ceritakan semua yang ceria belaka. Jarang, sangat jarang dan tersangat jarang saya cerita perkara yang sedih. Bukan tak mahu cerita, tetapi orang yang mula-mula memberikan sharing …

Baca lagiSharing Moment

Pendaftaran Pelajar Baru KMKulim 10/11

https://fatamorganakehidupan.wordpress.com/2010/04/24/kmkulim-1011/ Question & Answer (Q&A) Sumber dari Group Kolej MARA Kulim di facebook. Tajuk: SESAPA SENIOR KAT KM KULIM,GIVE SOME ADVISE PLIZ..HIK2 SY DPT TAWARAN KAT CTU NTUK BATCH 2010/2011 # Fatin Haniza Zakaria kepada akak @ abg2 ex km kulim ni,gtau la serba skit sal km kulim ni..hope sgt2 April 19 at 9:00pm · …

Baca lagiPendaftaran Pelajar Baru KMKulim 10/11

SAYA atau AKU?

https://fatamorganakehidupan.wordpress.com Kekadang rasa kekok dengan pengunaan saya/aku dalam penulisan di blog. Mana satu yang harus digunakan untuk kata ganti nama diri ini. Guna saya rasa macam melanggar rule, tak guna rasa macam pelik pula. Kebanyakan blog yang telah ‘saya’ rujuk, penulisan ‘saya’ ditekankan. Pelik juga, isu saya/aku dinaikkan di blog ini. Bukan apa, cuma kalau …

Baca lagiSAYA atau AKU?